1O2A5924.jpg

 

 

Naturlige bilder av

HYTTER

i ytre Oslofjord

 

 

Lei av å se boliger og hytter som glansbilder, og hvor alt i eksteriør- og interiørfotograferingen er planlagt i den minste detalj og det meste fremstår "likt" i alle artikler om boliger og interiør?

Vi bryter her "reglene" og viser flotte hytter som ikke er "jålet" til, men som allikevel imponerer med sitt uttrykk og det solide håndverk som ligger bak utførelsen av byggverket . 

Vi nordmenn elsker hyttelivet. Norge er det landet i verden med det største antallet hytteeiere målt pr innbygger. Derfor for hytteeieren er det ofte interessant å se andres løsninger, og som kan spire til ideer eller inspirasjon.

Boligmagasiner og interiørblader flommer over av flotte boliger hvor rommene er ferdig-stylet på forhånd og hvor den minste detalj i interiør og effekter er nøye planlagt. Ikke noe galt i det og det bør jo gjøres slik i de fleste tilfeller, men hadde det ikke vært artig for en gangs skyld å se fritidsboliger uten make-up, og som vi nærmest har kommet bardus på i skjærgården?

Vi har ikke jålet til noe, bare fotografert naturlige og enkle bilder av skikkelig håndverk.

 

Vi viser her ulike hytter fra Ytre Oslofjord, rett og slett for at det er interessant å se andre hytter og bygningsløsninger. Meningen er ikke å vise bare "hytte-palass" eller hytter som er ferdig stylet for vår fotogafering. Alle bildene er fotografert på direkten på vår ferd i skjærgården, og helt uten planlegging på forhånd, det eneste som er planlagt i noen tilfeller er at hytteeier eller byggmester av hytte har vært klar over når vi skulle oppsøke fritidsboligen.

Vi har valgt sammen med byggmestere og eiere av hyttene at vi ikke beskriver adresse eller navn på hytteeier av hyttene som er avbildet. 

 
 

Vi ønsket oss kun ekte og naturlige bilder av hyttene og landskapet rundt. Det er jo også slik at vi mennesker har forskjellig smak og preferanser på hvilken stil vi liker hytta i - både innendørs og på eksteriør. Vi har derfor prøvd å vise ulike stilarter, men felles for alle hytter vi har fotografert er at skikkelig håndverk er utført av dyktige håndverkere som virkelig har gjort seg flid med byggingen av hytta.

 
 

Denne artikkel er derfor også en honnør til alle snekkerne og andre håndverkere som står bak byggingen av hyttene vi har fotografert. I en tid hvor bygningsbransjen sliter med å rekruttere lærlinger, er det gøy å se arbeid det ligger solid og godt håndverk bak, og hvor det tydelig er stolthet av både yrke og utførelsen av bygningsarbeidet.