For noen dager siden besøkte vi sommerparadiset Fruvika i vinterferieuka. Det var stille i hyttefeltet som omgir den idylliske lille sandstranden her. Skogen og bergene her inne i viken beskyttet mot ruskeværet som regjerte bare 100 meter lenger syd ute på odden og friområdet, Fruvika. Her blåste det friskt og sjøsprøyt vasket de oransje svabergene. Dette var virkelig en herlig væropplevelse og flott utsikt til Ytre Oslofjord og Færder fyr ble en skikkelig bonus. Stedet er jo også ubeskrivelig vakkert her ute ytterst på Sandefjords "utpost". Da tenkte vi at dette er jo et glimrende sted å anbefale som en fin søndagstur.

V

 
 

Turen ut til Fruvika er ikke av den ambisiøse og fysisk krevende arten, dette er en hyggelig fottur for alle aldersgrupper og fysiske form. Dette er heller ikke turen hvor det er noe som skal presteres for at turen skal være komplett. Eneste formål med turen er å røre litt på seg i vakkert turterreng og dermed gjennom det få dagens rekreasjon og litt mosjon. Det tar bare mellom 10 og 15 minutter å spasere fra parkeringsplass og ut til friområdet Fruvika.

V

 
Deilig er det å la den salte sjøluften kile ansiktet.
 

Vær og sjø kan variere som ellers i året fra helt vindstille til kraftig kuling, og storm en sjelden gang. Fruvika er spesielt populært utfartsmål i påsken og om sommeren. Da blir det badet, grillet, lekt og fisket i hele området. Ellers i året oppsøker man Fruvika for å oppleve herlig natur og for å se det majestetiske havet.

Sandefjord fruvika

Deilig er det å la den salte sjøluften kile ansiktet. Over horisonten varierer lyset i forskjellig dramatikk med skyene. Det virker som om det kontrastrike lyset man ser over hav skifter oftere over hav enn over land. Alle disse natur- og væropplevelsene langs kysten fascinerer oss, og så får det heller være at det ennå er noen måneder til vi kan bade i sjøen igjen og legge oss våte over solvarme svaberg.

 

V

 

Friområdet Fruvika er kupert og en dyp kløft deler arealet i to. Området er tilrettelagt med broer. De ytterste delene av odden er omtrent uten vegetasjon. Den ytterste odden er litt mer vanskelig tilgjengelig, men helt grei å nå ut til om man er observant på hvor man trår når man klyver eller hopper over kløftene her.

På den ytre delen av odden er det fine berghyller som passer fint som naturlige sitteplasser og grillsted. Det finnes en mindre sandstrand, rullesteinstrand og gresslette inne i viken. En fellesbrygge på friområdet gir gode muligheter for båtbrukere. Fantastisk utsikt til Ytre Oslofjord og Færder fyr.

V

 

Slik finner du fram til Fruvika

Følg hovedveien på Vesterøya så langt du kommer, da vil du til slutt ende opp på en offentlig parkeringsplass. Fra parkeringsplassen går det to veier (begge med bom) sydover. Får å komme til Fruvika velger du å gå på den veien som ligger til venstre.

 

Send oss gjerne dine opplevelser fra Vestfoldkysten, så skal vi sørge for å gi det en flott presentasjon - post@vestfoldguide.no